„Pupinovi” studenti priznati stručnjaci

Nekadašnji studenti Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin” zaposleni su u mnogim privrednim kolektivima i institutima i priznati su stručnjaci. To je potvrdila i sinoćnja tribina Mašinsko inženjerstvo i inženjerstvo nafte i gasa”. Predavačima, studentima i srednjoškolcima obratili su se najpre prof. dr Dragiša Tolmač, šef katedre za mašinsko inženjerstvo, i doc. dr Radoslav Mićić, šef katedre industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

– Cilj tribine je da diplomirani studenti sa našeg Fakulteta, koji su zaposleni u raznim privrednim preduzećima, predstave svoja iskustva, kroz prikaz rešenja i tehnologija koje koriste. Na ovaj način Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, obezbeđuje kontinualno unapređenje kvaliteta nastave, kroz stalnu vezu sa privredom i njenim potrebama. Stalnim kontaktom sa privredom učinićemo da naši studenti budu prepoznatljivi u proizvodnim preduzećima u regionu i šire – rekao je dr Dragiša Tolmač.

Predavanja su održali nekadašni studenti koji sada rade u NIS-u, „Petkus Balkanu“, „Panonskim termoelektranama“, „Premitrejdu“, „Evrobrodu“ i drugim firmama u Novom Sadu i Zrenjaninu.
M.B.