RAČUNI FABRIKE VODE U BLOKADI, TUŽILAŠTVO I DALJE ISTRAŽUJE EKSPLOZIJU

A gde je voda?

Šta se dešava sa fabrikom vode, koja ne radi od eksplozije koja se tamo dogodila pre šest meseci, nadležni još uvek ne znaju. Stvar je kompleksna, kako je nedavno za „Insajder” naveo gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
– U ovom trenutku se analiziraju sve mogućnosti na koji način može da se pronađe rešenje za dobrobit svih građana. Kada sam postao gradonačelnik nisam obećavao nikakve rokove, nikakva moguća rešenja, uključene su naravno i državne institucije i svi važni činioci. Verujem da, opet kažem bez rokova, u nekom narednom periodu možemo da imamo rešenje tog problema – kazao je Salapura.
Kako navodi „Insajder”, gradonačelnik Zrenjanina se potom zahvalio i udaljio, ne odgovorivši na pitanja ko je sada na potezu i u čijem je dvorištu loptica.
Još uvek se ne zna ni kada će biti doneta javnotužilačka odluka o prošlogodišnjem incidentu u fabrici vode u kojoj su povređena dvojica radnika. Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva za „Zrenjanin”, isto kao i pre dva meseca, i dalje je u toku veštačenje iz oblasti uzroka eksplozije povereno veštaku MUP-a.
M. Maričić

Opširnije u štampanom izdanju

Foto: Fejsbuk