Radić (KTV) – Vujin (OJT) 1:1

Piše: Dalibor Bubnjević

Čitajući naslov, verovatno ste pomislili da je u pitanju rezultat boks meča! Međutim, vanredno stanje je odložilo sva javna okupljanja, pa pretpostavka o sportskom nadmetanju pada u vodu. Reč je o, metaforički gledano, rezultatu u odnosu između aktera afere koja je obeležila nedelju za nama.
Ključni protagonista je Danijel Radić, novinar KTV i pokrajinski poslanik SRS. Silom prilika, prošle nedelje noć je proveo u zgradi Okružnog zatvora, zato što nije dezinfikovao ruke u Gradskoj kući?! Nadležni tužilac je smatrao da je nužno da Radiću i snimatelju bude određena mera zadržavanja. Zbunjuje treniranje strogoće kada su novinari „osumnjičeni“, dok se u slučajevima ataka na medijske poslenike – po pravilu, krivične prijave odbacuju.
Ko god je gledao snimak KTV, uvideo je da je Danijel poštovao mere zaštite! Čak smo bili svedoci da je dobio i izjavu od zamenika gradonačelnika. Nejasno je zašto mladi novinar nije odmah udaljen, ako je ugrožavao zdravlje ljudi?! Otkud ta naknadna pamet?
Posebno zabrinjava da se u svim „medijskim predmetima“ pojavljuje isti svedok – R. G. Po pravilu, on zaboravlja da poslanik preti uredniku, a doživljava snoviđenje po pitanju da li se neko zaprao ili nije.