„RADIJATOR“: Reorganizacija bi značila novi život

Odlučivanje o unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR), ključnom dokumentu za budućnost zrenjaninskog „Radijatora“, zakazano je u Privrednom sudu u Beogradu za 21. decembar, po sudiji Ljiljani Matić.
– Nadamo se da ćemo uspeti u onome što je suština UPPR, a to je da nam se odobri do sedam godina za izvršavanje obaveza prema poveriocima, a najveći su EPS, Poreska uprava i poslovne banke.
Plan predviđa da prodajom roba obezbeđujemo kontinuirano razduživanje. Naši proizvodi – odlivci, šahtovi, rešetke i kamini nalaze kupce na domaćem i inostranom tržištu. To nam daje nadu da ćemo uspeti da sačuvamo preduzeće – izjavila je u sredu Marina Nestorović, zamenik direktora „Radijatora“.
Zarade za 359 radnika i dalje kasne – u novembru se očekuje isplata avgustovske plate. Štrajk „visi u vazduhu“, a naša sagovornica kaže da dani i meseci prolaze „od isplate zarada do plaćanja struje“.
„Radijator“ kontinuirano zapošljava metalske radnike. Na oglasnoj tabli istaknut je oglas o nabavci svinjskih polutki, posredstvom Smostalnog Sindikata…
M. S-n.