RADNE AKCIJE JKP „ČISTOĆA I ZELENILO”: Za lepši i čistiji grad

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, rade konstantno na uređenju grada kako bi sugrađanima i posetiocima na vreme obezbedili prijatan boravak tokom leta. Sadnja sezonskog cveća u lejama je završena. Pažljivim odabirom vrsta i boje cveta, kao i lokacijama na kojima se sadi sezonsko cveće i njegovim redovnim održavanjem, „Čistoća“ se trudi da Zrenjanincima ulepša svaki novi dan i šetnju kroz grad. Sve zelene površine, bez obzira na njihovu veličinu su doprinos zdravijem i lepšem životu.

– Ekipe JKP „Čistoća i zelenilo“ su tokom prošle nedelje radile na uređenju ulice Petra Drapšina, naselja Duvanika, Bagljaš, a u naseljima „4.juli” i Zeleno Polje pored košenja zelenih površina, orezivane su i grane na stablima. Takođe, uređivale su se zelene površine u parku Titov Gaj, kao i u parku Mladosti, Beogradskoj ulici, na jezeru kod Žitoprodukta, Centralnom i Temišvarskom groblju, na Novoj pijaci, dečijem igralištu koje se nalazi u ulici Kumanovskog odreda, a na izletištu Motel, uređivane su cvetne leje i zelene površine u krugu gradske kuće.

Početkom ove nedelje, započeto je košenje i uređivanje zelenih površina na više lokacija u gradu. Uređivane su zelene površine na Centralnom, Gradnuličkom i Mužljanskom groblju, završavali su se radovi na izletištu Motel (košenje trave i ravnanje terena za odbojku na pesku), kosile su se zelene površine u Pančevačkoj ulici, Vardarskoj ulici, gde su krčena šiblja i orezivane grane na stablima – poručuju Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću JKP „Čistoća i zelenilo”

Do kraja nedelje, u planu je završetak radova na gore pomenutim lokacijama kao i uređivanje zelenih površina u Šećeranskom parku, parku Putnikovo, na svim prilaznim stazama oko mosta na Putnikovu, u ulici Majora Gavrilovića, kao i uređivanje zelenih površina oko Centra „Alternativa’”.

– Mini divlje deponije koje predstavljaju konstantan problem uklonjene su sa površina u ulici Cara Dušana, ispred ulaza kod Gradskog bazena, naseljima Bagljaš i 4.Juli, kao i na drugim lokacijama gde su bile. Naši čistači rade 24 časa svaki dan. Prazne korpe za odlaganje smeća i čiste površine u centru grada – kaže Tančić

FOTO: Arhiva JKP ,,Čistoća i zelenilo,,