RADNICI RADIO „ZRENjANINA“ RAZGOVARALI SA GRADONAČELNIKOM

– Bojim se da velike nade za sam radio i emitovanje programa nema, ali gledaćemo da zaposleni ne trpe, da im se isplate zaostale zarade i da, bez obzira kakva bude sudbina radija, bar radnici budu relativno zadovoljni. Više meseci tražilo se rešenje i u samom radiju i u Gradskoj upravi, ali došli smo u situaciju da smo ugasili njihovu osnovnu delatnost i sada gledamo kako da isplatimo radnike.
Ovo je izjavio gradonačelnik Čedomor Janjić nakon razgovora sa zaposlenima u sada već u bivšem Radio Zrenjaninu.

Skupština Grada Zrenjanina je prošlog petka, 26. februara, odlučila da Radio Zrenjanin presatane da pruža medijske usluge i na taj način je počeo postupak njegovog brisanja iz registra medija, a program ne emituje još od 19. decembra prošle godine, nakon neuspele privatizacije.
Prema rečima predsednika nekadašnjeg sindikata u Radio Zrenjaninu Dejana Popova, prvi put su bili u kontaktu sa gradonačelnikom i dobili usmena uveravanja da će se lokalna samouprava baviti njihovim problemima, kao i da postoji modus na koji će grad ispuniti njihova tri zahteva: da zaostale zarade budu isplaćene, da se reši status radija i da onima koji su se opredelili za otpremninu, ona bude i isplaćena.
B.J.