RADOVI NA GRADSKIM FONTANAMA U TOKU

Probno puštanje mlaznica u ponedeljak
Fontane na Trgu slobode u ponedeljak 18, aprila, probno će biti puštene u rad. Tada bi trebalo da prorade sve mlaznice i da poteče voda, ali bez dekorativne rasvete koja je planirana uz njih. Kako su saopštili iz „Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina”, završetak tih radova očekuje se do kraja meseca.
– Nakon što su prošle nedelje radnici JKP „Čistoća i zelenilo” završili čišćenje korita fontana i izbacili zaostali građevinski materijal, na teren su stigli i radnici i stručnjaci izvođača radova, preduzeća „BMD Bau” iz Beograda. Nakon toga postavljene su kamene obloge u obe fontane, izrađena je potkonstrukcija a postavljeni su i razvodi cevi i mlaznica kao i dekorativna rasveta, automatika, filteri i drugi elementi – saopštili su iz „Direkcije”.
Rad obe fontane, velike ispred Vodotornja i manje ispred Gradske biblioteke, biće usklađen, uz mogućnost regulisanja mlaznica i rasvete. Kako navode projektanti, fontane će imati instalacije za niz mlazeva vode, jedan uz drugog i omogućavaće regulaciju visine mlazeva do maksimalnih dva metra. Završetkom fontana i njihovim puštanjem u funkciju, Trg slobode će u potpunosti dobiti projektovanu formu i sadržaje.

S. V.