RAJ U DVORIŠTU NADE GARIĆ I MITRA POPOVIĆA

Raskoš banatske avlije

Dvorište kuće Nade Garić i Mitra Popovića u Partizanskoj ulici 110/a, u Srpskoj Crnji, ukrašava oko 500 vrsta cveća i ukrasnog bilja. Nada je idejni tvorac, kreator i realizator projekta, ali joj u uređenju dvorišta, i negovanju lepote, kako oboje umeju da kažu, umnogome pomaže muž Mitar.
– Dok su otac Vlajko i majka Pava bili živi, imali su samo travnjak i poneki cvet. Više i nisu mogli jer su se bavili poljoprivredom, a to je podrazumevalo prolazak kroz dvorište traktora, da ne spominjem živinu i životinje. U znak pijeteta prema preminulim roditeljima i sa željom da lepotu porodičnog doma sačuvam i unapredim, odlučila sam da ulepšam dvorište. Radim u Novom Sadu i godinama negujem cveće, a svo znanje i biljke prenela sam ovde u Crnju – priča Nada Garić i dodaje kako ona i suprug vrt žele da obogate starim stvarima.
Ovaj bračni par uglavnom sve radi sopstvenog zadovoljstva radi, ali nisu bez ambicija da to pokažu i drugima.
– Prijavili smo se na neka takmičenja najuređenijih dvorišta i balkona, ali više od eventualne nagrade obradovaće nas susreti sa zaljubljenicima u prirodu i eventalna razmena mišljenja o uzgoju i razmeni biljaka i – objašnjava Nada Garić.
D.PEJIĆ