REGIONALNI CENTAR ZA TALENTE: Obnovljivi izvori energije u Banatu

U projektu Obnovljivi izvori energije u Banatu“, koji je nedavno počeo u Regionalnom centru za talente Zrenjanin, mladi su imali priliku da posete bioelektranu u Botošu. Na početku posete učenici su uživali u gostoprimstvu ljubaznih domacina u OŠ „1.oktobar“, gde su se upoznali sa bogatom istorijom ovog naseljenog mesta.

Prilikom posete Bioelektrani, Zoran Pomoriški, menadžer projekta postrojenja, organizovao je obilazak postrojenja i upoznao polaznike sa procesom proizvodnje električne i toplotne energije iz biomase. Polaznici su uz pomoć nastavnika Miše Bracića, za potrebe projekta uradili intervju sa Zoranom Pomoriškim. Polaznici Regionalnog centra za talente će imati priliku da se upoznaju sa geotermalnim izvorima, solarnom energijom, a predviđena je i poseta Vetroparku u Alibunaru.
Učesnici u projektu su učenici pet osnovnih škola iz Zrenjanina a autor projekta je Miša Bracić. Centar veliku zahvalnost duguje domacinima iz MZ Botoš, direktorki škole Staši Velisavljev, kao i Zlatomiru Sremcu, živoj enciklopediji istorije Botoša. Partner na projektu je IPA medija iz Zrenjanina koja će snimiti materijal za potrebe kratkog dokumentarnog filma o projektu.

M.B.