REKONSTRUKCIJA SALE CRVENOG KRSTA NAKON OSAM DECENIJA

UMESTO MAGACINA EDUKATIVNI CENTAR

Velika sala Crvenog krsta u Zrenjaninu rekonstruiše se nakon punih 79 godina i to sredstvima istoimene organizacije iz Gornje Austrije. Vrednost radova, koji obuhvataju kompletnu rekonstrukciju zidova, plafona i elektroinstalacija, iznosi 37 hiljada evra. U sklopu ove rekonstrukcije magacinski prostor se pretvara u edukativni centar za mlade koji će ga koristiti ubuduće.

– Zahvaljujući sredstvima Crvenog krsta Gornje Austrije, koji po drugi put doniraju sredstva Crvenom krstu Zrenjanin, pre dvadesetak dana počeli smo sa sanacijom, adaptacijom i rekonstrukcijom velike sale u domu Crvenog krsta. Posebno je zadovoljstvo što će ova sala dobiti jednu novu namenu, u okviru koje će okupljati i obučavati mladi i volonteri Crvenog krsta. Poslednje dve decenije velika sala je, nažalost služila kao magacinski prostor – kaže Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta u Zrenjaninu. Ona dodaje da će u okviru ovih radova biti postavljene nove podne i zidne obloge i rekonstruisan plafon, ali, što je najvažnije, biće urađena nova električna instalacija.
-Naravno, funkcija Crvenog krsta i dalje ostaje nepromenjena. Nov magacinski prostor smo, uz pomoć Grada Zrenjanina, obezbedili u Ulici Miroslava Tirše, na potezu stare pijace. U toku je pribavljanje sve potrebne dokumentacije a potom krećemo u postupak javne nabavke kako bi renovirali jedan lep prostor- istakla je sekretarka ove organizacije.
S.V.