U KOMUNALNOJ POLICIJI TVRDE SVE MANjE PRITUŽBI GRAĐANA ZBOG KAFIĆA

– Sve je manje pritužbi građana na buku iz kafića, restorana i ostalih vrsta ugostiteljskih objekata – kaže za Igor virijević, načelnik komunalne policije

Prošlo je dve i po godine od donošenja Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, a iako se građani i dalje žale na pojedine ugostitelje, prema oceni načelnika Komunalne policije Igora Virijevića, rezultati zabrana i kažnjavanja neodgovornih vlasnika lokala najbolje se vide ovih dana.
– Mogu da potvrdim da imamo sve manje pritužbi građana na buku iz kafića, restorana i ostalih vrsta ugostiteljskih objekata. Ranije su takve žalbe bile redovne, ali sada je incidenata zbog nemara vlasnika lokala sve manje, jer pripadnici komunalne policije redovno izlaze na teren i rešavaju probleme – izjavio je načelnik Virijević.
Radno vreme lokala je do ponoći ili jednog sata posle ponoći, a za vikend je to radno vreme za lokale na otvorenom. U zatvorenom prostoru, sa zatvorenim prozorima i vratima, može da se radi i do tri sata ujutro.
S.K.

PEŠAČKA ZONA – PEŠACIMA
Komunalni polici kontrolišu vožnju biciklista i motociklista u pešačkoj zoni, koja je zabranjena, kao i na nedavno rekonstruisanom Trgu slobode.
– I dalje se događa da biciklisti prolaze pešačkom zonom, ali naši policajci ovaj deo centra redovno kontrolišu, posebno one koji krše propise. U poslednjih šest meseci ispisali smo preko 200 kazni – rekao je Virijević.