ROĐENDANSKA ČESTITKA GRADONAČELNIKA: Da istrajete na putu koji traje gotovo sedam decenija

Svim članovima redakcije Zrenjanina” gradonačelnik Simo Salapura čestitao je 68. rođendan Lista.

Jednako prisutan i na radnim stolovima zaposlenih i u domaćinstvima naših sugrađana, od prvog broja predano i posvećeno prati život grada i svih njegovih tokova, beleži i lepo i ružno, ukazuje na određene pojave, komentariše ili reklamira sve ono što je relevantno, nalazi zanimljive ljude i njihovo stvaralaštvo, edukuje ili nagrađuje. Već naredne nedelje prethodni broj postaje dragoceno štivo za gradske hroničare, za sve koji neguju kulturu uspomena i sećanja na neke događaje iz bliže i dalje prošlosti, i to je danas možda i najveća vrednost štampe, u digitalnom vremenu kada brojne informacije stižu sve brže stižu do nas, i još brže nestaju.

Za nas, izabrane predstavnike građana u vlasti uvek prijaju pohvale izrečene na stranicama Lista, ali su korisne i kritike i ukazivanje na negativne pojave jer je i to jedan od načina da neki problem sagledamo iz drugačijeg ugla i da pristupimo njegovom rešavanju. Tako posmatrano, smatramo “Zrenjanin” saradnikom u zajedničkom poslu – da naš grad bude još bolje mesto za život, sredina u koju će se rado dolaziti i iz koje će se u svet odlaziti sa puno lepih vesti.

Želimo vam da istrajete na putu koji traje skoro punih sedam decenija i zajedno obeležavamo i naredne godišnjice. Ove godine, u skladu sa specifičnom situacijom, želim vam svima pre svega dobro zdravlje i što brži povratak u normalne životne tokove – poželeo je gradonačelnik Zrenjanina.

L.Z.