ROTARI KLUB NABAVIO OPREMU ZA DEČJE ODELJENJE BOLNICE: Organizovali slikarsku koloniju i prodaju slika

Službi pedijatrije Opšte bolnice članovi Rotari kluba Zrenjanin danas su uručili donaciju – dva suva pulta za povijanje beba, dva kompjutera sa svom opremom i štampačima, a u januaru će biti doniran i jedan mokri pult.

Svake godine Rotari klub organizuje slikarsku koloniju i od novca prikupljenog od prodaje tih slika finansira neku akciju. Ove godine je izbor pao na Odeljenje pedijatrije, saopštio je Fjodor Ćirić, predsednik zrenjaninskog Rotari kluba.

– Slikarska kolonija je održana u septembru, kada smo okupili šest akademskih slikara koji su tri dana radili na svojim delima. Nastalo je ukupno 12 slika i 20 grafika koje su uspešno prodate na humanitarnoj proslavi povodom 20 godina od osnivanja zrenjaninskog Rotari kluba. Takođe, naša članica Gorjana Ponjević Balani darovaće vrtiću Pedijatrije mini dečju kuglanu i jednu drvenu jelku za kićenje. U svemu nam je pomogao i dr Tomislav Stevanović, dugogodišnji prijatelj Rotari kluba, koji je bio jedan od glavnih inicijatora da ovo organizujemo – kazao je Ćirić.

Dr Tatjana Stanković, rukovoditeljka Službe pedijatrije zahvalila se članovima Rotari kluba Zrenjanin u ime kolektiva Pedijatrije i dece koja se leče na ovom odeljenju.

– Oni su se tako pridružili mnogobrojnim donatorima koji od avgusta ove godine nesebično pomažu renoviranje i opremanje Pedijatrije. Zahvaljujući tome uspeli smo da obnovimo podove, pregradne zidove, da zamenimo pultove za kupanje i povijanje beba, oplemenimo čekaonice, a trenutno se na Odeljenju renoviraju dva toaleta i kreči se Odsek za predškolsku i školsku decu. Napomenula bih da su akcije pomoći pre svega pokrenula deca koja su prepoznala da prostor gde se njihovi vršnjaci leče treba da bude što lepši da bi im bio ugodniji boravak na hospitalizaciji, koja je sama po sebi teška – rekla je dr Stanković, podsetivši da su đaci škole stranih jezika „Nju ejdž“(New age) u sklopu sklopu akcije „Deca deci“ organizovali niz aktivnosti, poput humanitarnih predstava, vašara i prikupljanja novca za dečje Odeljenje.

Donacija Rotari kluba od koje je kupljena oprema za Pedijatriju iznosi oko 300.000 dinara.

M.M.

Foto: Zoran Međo