RUKOMET: Proleteru bod protiv lidera

Mokra Gora do gostovanja u Zrenjaninu nije izgubila ni bod, pa je sa maksimalnim učinkom (četiri kola i isto toliko pobeda) lider na tabeli Super B rukometne lige. Ako se sa na večerašnji susret Proletera i gostiju iz Zubinog Potoka, koji je odigran u okviru petog kola, gleda sa tog aspekta onda je nerešen ishod 24:24 (12:10) uspeh domaćih rukometaša. No, treba istaći da su Zrenjaninci ispustili priliku da nanesu prvi poraz gostima jer su tokom većeg dela meča bili bolji, a početkom drugog poluvremena vodili su i sa pet golova razlike.

Presudilo je iskustvo gostiju koje je došlo do izražaja u završnici meča, ali i dva promašena sedmerca domaćih u tom periodu utakmice. Imale su obe ekipe u finišu priliku da postignu pobedonosni gol, pa su na kraju treneri Proletera i Mokre Gore – Momir Rnić i Nedeljko Vučković (inače nekada saigrači u Proletru) bili zadovoljni podelom bodova. Ekipa iz Zubinog Potoka je i dalje prva i ne krije ambicije da cilja najviši rang, dok je Proleter zadržao mesto u sredini tabele.

 

dsc_0817-o dsc_0789-o dsc_0678-o dsc_0516-o dsc_0443-o dsc_0427-o

U redovima Proletera najefikasniji je bio Slobodan Dimitrić sa osam postignutih golova dok su po četiri puta bili precizni Marko Trninić i Branko Karanović.

U narednom kolu Proleter se u Prokuplju sastaje sa Topličaninom.

dsc_0510-o

B.M. 

FOTO: Ivan Pančić