RUKOMETAŠ BRANKO TOMIĆ, JUNIORSKI REPREZENTATIVAC SRBIJE

Na rezultate i plasman uticale su i diskutabilne sudijske odluke, a i sreća nam je okrenula leđa u odlučujućim momentima – ističe Tomić

Nekadašnji rukometaš Proletera, a sada igrač novosadske Vojvodine Branko Tomić bio je član reprezentacije Srbije koja je na juniorskom prvenstvu sveta, održanom od 16. do 28. jula u Španiji, osvojila 13. mesto u konkurenciji 24 ekipe. Dvadesetogodišnji Zrenjaninac, koji nastavlja putem svog tate Zorana, nekadašnjeg rukometnog asa, smatra da je naša selekcija zaslužila mesto među 10 najboljih ekipa na planeti.
– Mogli smo da napravimo čudo, da budemo iznenađenje, ali nismo. Na naše rezultate i plasman uticale su i diskutabilne sudijske odluke, a i sreća nam je okrenula leđa u odlučujućim momentima – ističe Tomić.
Da mogu ravnopravno da se nose i sa najjačima, da su borbeni i hrabri, naši juniori su pokazali na utakmicama sa Slovenijom, Španijom, i Egiptom (koji je kasnije osvojio bronzano odličje).
– Okršaj sa Egiptom u osmini finala je za mene najveći poraz, ali ne u smislu gubitka utakmice, već poraz za rukomet. Doživeli smo veliku nepravdu, arbitri su nas u tom meču oštetili: svaku diskutabilnu loptu svirali za protivnika, dali su crveni karton našem treneru… Osećali smo kao da igramo sami protiv svih – pojašnjava mladi rukometaš.
On dodaje da nije nezadovoljan svojim igrama na prventsvu sveta, ali da mu je žao što nije uspeo da pokaže sve što zna. A da zna i može mnogo, videlo se i kada je kao sedamnaestogodišnjak igrao u Proleteru. U dresu Vojvodine je već dve sezone, proteklo prvenstvo odigrao je odlično i kaže da je ponosan na tri osvojena trofeja u ligi Srbije.
Prati zbivanja u zrenjaninskom rukometu, a svom bivšem klubu Proleteru, želi mnogo sreće i uspeha u Super ligi, kao i da što duže ostanu u elitnom rangu.
– Nisam siguran da ćemo ove sezone ukrstiti koplja sa Proleterom, jer Vojvodina igra SEHA ligu. Jedino možemo da se sretnemo u plej- ofu, ali po mom mišljenju, to ove godine nije baš realno – zaključuje Tomić.

  • FAKULTET I REPREZENTACIJA
    – Nastup u Španiji je neprocenjivo iskustvo za mene. Video sam gde sam u odnosu na svoje vršnjake, šta treba da popravim i usavršim i na šta da obratim pažnju u nastavku karijere – navodi naš sagovornik i naglašava da ne voli mnogo unapred da planira, ali da mu je cilj da u narednom periodu završi fakultet i da se izbori za mesto u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

B. MANDIĆ