RUKOMETAŠI PROLETERA POČELI DA SE SPREMAJU ZA START SUPER LIGE

Mnogo novajlija, manje Zrenjaninaca

Takmičenje u rukometnoj Super ligi kreće 15. septembra, a rukometaši Proletera su nedavno počeli pripreme za prvenstvo. Među izabranicima trenera Ljubomira Obradovića su i sedmorica novajlija: Dušan Mirić i Milan Lisica (Kikinda Grindeks), Dušan Šipka (Trst, Italija), Milan Rašić (Metaloplastika), Luka Radović (Vojvodina), Miloš Knežević (Sloga, Doboj) i Ognjen Karlaš (TSK, Temerin).
Od igrača koji su bili u timu prošle sezone, na prvom treningu su bili Momir Rnić, Marko Šaru, Aleksa Gaćinović, Saša Terzić, Marko Gaćinović, Nenad Todorov, Filip Terzić, Nebojša Kanižaj, Bojan Paun i Matija Bjelica. Proleter je napustio samo Igor Čagalj (Metaloplastika), a na startu priprema nisu bili Stanko, Slobodan i Žarko Dimitrić, Miloš Kovačević i Vesko Barjaktarović. Gorjan Spahić je prestao sa aktivnim igranjem, ali će biti u stručnom štabu.
Tim je u odnosu na prošlu sezonu značajno izmenjen. Mnogo je manje igrača iz Zrenjanina, a predsednik Proletera Dragan Božjak ističe da su pojačanja na svim pozicijama bila neophodna jer je za nastup u Super ligi potreban jak i spreman Proleter.
– Nastavićemo da forsiramo igrače iz grada i okoline. Planiramo da više ulažemo u mlađe kategorije gde ima mnogo talentovane dece koja će za sezonu ili dve zaigrati u prvom timu – naglasio je Božjak.


Dragan Božjak i članovi uprave Milan Grubanov, Siniša Vukić i Srđan Veljković ističu da je cilj Proletera plasman u plej–of Super lige i napad na regionalnu SEHA ligu. Dragan Božjak ulaže mnogo i energije i finansija u Klub, ali naglašava da je situacija u zrenjaninskom rukometnom kolektivu stabilna i zahvaljujući podršci lokalne samouprave. Želja svih je da Proleter bude uspešan superligaš, da izađe na evropsku scenu i da se zrenjaninski rukomet vrati na staze stare slave.

  • STANKO DIMITRIĆ: RAZMATRAMO PONUDE
    – Sa Proleterom nismo vodili pregovore. Informacija koja je do nas došla jeste da Klub nema poverenja u igrače koji su ga uveli u Super ligu, te je uprava odlučila da dovede igrače iz drugih sredina. Slobodan, Žarko i ja još uvek razmatramo ponude koje imamo, brzo ćemo rešiti svoj status – kaže Stanko Dimitrić.

 

  • PROVERA FORME
    Do početka prvenstva rukometaši Proletera će formu proveriti na nekoliko takmičenja. Od 14. do 17. avgusta učestvovaće na međunarodnom turniru u Strugi, a 30. avgusta očekuje ih nastup u Varaždinu. Generalna proba biće turnir „Slobodan Čile Mišković” koji je na programu 6. septembra u Crvenki. U prvom kolu Super lige u Kristalnu dvoranu dolazi Železničar iz Niša.

D. PETROVIĆ