RUKOMETAŠI ZNAČAJNO OSLABLJENI: Otišao i Uroš Elezović

Jedan od najiskusnijih igrača Rukometnog kluba Proleter Uroš Elezović je, kako prenosi Sportski žurnal”, rešio da okonča igračku i posveti se trenerskoj karijeri. Ovaj rukmetaš rođen je 1982. godine, a igrao je za Vrbas, Partizan, Sintelon, Trimo (Slovenija), Pariz (Francuska), Kopar (Slovenija), Kadeten (Nemačka), Vojvodinu, Lehviju (Katar), Ramat Hašaron (Izrael), Dinamo i Proleter. Za seniorsku reprezentaciju Srbije odigrao je 12 mečeva. Otac mu je poznati rukometaš i trener Jovica Elezović.

Karijeru sam planirao da završim i pre ove sezone, ali sam došao da pomognem Proleteru na nagovor trenera Ljubomira Obradovića. Proleter je najavljivao visoke domete u Super ligi, ali to nije ostvareno. U ekipi nije bilo dovoljno iskustva, neki igrači su došli iz niže rangiranih klubova i nisu navikli na profesionalni rad, a tu naviku je teško promeniti preko noći. Mislim da je bio veliki raskorak između iskustva i neiskustva, pa su protivnici mogli da čitaju našu igru. Neke utakmice smo i nesrećno izgubili, ali sve u svemu, nije moglo bolje – kaže Uroš Elezović, a prenosi Sportski žurnal”.

Podsetimo, RK Proleter je na početku protekle sezone imao ambicije, koje su dosezale i do SEHA lige, ali je krajem sezone Klub došao do veoma nezgodne situacije i već je bio u plej autu, ali je prekid prvenstva i proširenje lige pomogao Zrenjanincima da ostanu u elitnom rangu. Uloženo je mnogo novca, dovedeno dosta igrača kao i trener Ljubomir Obradović koji je često bio odsutan zbog reprezentativnih obaveza, a i u drugom delu prvenstva je bio više posmatrač rada pomoćnog trenera Gorjana Spahića. Šta će biti u narednoj sezoni, ostaje da se vidi, jer je crveno- beli tim oslabljen odlaskom Momira Rnića i Uroša Elezovića.

D. Petrović