RUKOMETNI BRAČNI PAR DIJANA ČETIĆ IVANČEV I MILAN IVANČEV

Dušan je sada centar sveta

Dijana i Milan bili su članovi zrenjaninskog Proletera, ali je interesantno da se nisu upoznali u gradu na obalama Begeja, već u Čačku gde su oboje nastupali za tamošnji klub
Najpre su zavoleli rukomet i baveći se tim sportom i postigli su zapažene uspehe. Potom su se zaljubili i venčali, a pre 19 meseci postali su roditelji malog Dušana. Dijana Četić Ivančev i Milan Ivančev plene šarmom i šire pozitivnu energiju, a svi koji ih poznaju kažu da su uvek nasmejani i spremni za druženje.
Dijana i Milan bili su članovi Proletera, ali je interesantno da se nisu upoznali u Zrenjaninu, već u Čačku gde su oboje nastupali za tamošnji klub. Zbog brojnih obaveza ne mogu stalno da budu zajedno, ali je u proteklom periodu korona virus okupio porodicu.
– Na samom početku pandemije Milan je bio u Češkoj, ali se potom vratio u Srbiju. Teško mu je pao karantin u kojem je morao da bude posle povratka, ali sada je sve mnogo lakše. Imamo vremena da se posvetimo sinu i trudimo se da ne razmišljamo o koroni. Ja svoj posao radim od kuće, pa u suštini ne gubimo mnogo. Pridržavamo se svih propisanih mera i nadamo se da će se život uskoro vratiti u normalu – kaže Dijana.
Milan je već četiri godine u Češkoj gde nosi dres kluba Talent M. A. iz Plzena koji je do prekida prvenstva bio vodeći u Prvoj ligi, a prošle godine osvojio je šampionat Češke.
– Zadovoljan sam klubom za koji nasupam, kao i uslovima života u Češkoj. Najviše mi nedostaje porodica, ali supruga i sin često dolaze, pa nadoknadimo ono vreme kada smo odvojeni – ističe Milan.
Dijana je bila vrhunska rukometašica, uvek među vodećima na listi strelaca, pravi vođa svake ekipe za koju je nasupala.
– Nedostaje mi rukomet, 20 godina sam u tom sportu i zaista želim da se vratim na teren, ali odlažem zbog porodičnih i poslovnih obaveza. Treniram samostalno, ipak, fali mi ekipa, druženje, utakmice… Mislim da sam imala dobru karijeru, jedino mi je žao što nisam dobila priliku da se dokažem i u reprezentativnom dresu, a mislim da sam to zaslužila– ističe naša rukometašica.
Dijana je, osim dresa Proletera, branila i boje beogradske Laste, Radničkog iz Kragujevca, Čačka, Mladosti iz Srpske Crnje i Minakve iz Novog Sada. Pre odlaska u Češku, Milan je nastupao za Fidelinku, Proleter, Mladost iz Čačka, Crvenu zvezdu, kao i u BiH, Iranu, Hrvatskoj i na Islandu.

  • RAZDVOJENI TRI MESECA
    – Kada je Milan boravio na Islandu, u jednom periopdu nismo se videli tri meseca, jer su 2010. godine zbog erupcije vulkana i ogromne količine pepela, bili blokirani aerodromi širom Evrope. Veoma sam se zabrinula jer se erupcija dogodila samo 50 kilometara od Selfosa, mesta u kojem je Milan igrao – priča Dijana i dodaje da se nervira kada gleda Milanove utakmice, kao i da posle meča redovno prokomentarišu sve ono što se događalo na terenu.

D. Petrović