RUKOTVORINE „SUNCOKRETA” IZLOŽENI U SALONU „SAN”: Šareni kutak sa eksponatima

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret”, prateći potrebe i mogućnosti mladih i odraslih osoba sa intelektualnim poteškoćama, održava kreativne radionice tkanja, veza, zatim stolarske radionice i radove sa njih su izlagali na raznim manifestacijama u našem gradu.

– Zbog poznate epidemijske situacije, to nije moguće ali se rodila ideja da se deo radova izloži u salonu nameštaja „San“, u ulici Cara Dušana 33. Ljubaznošću i razumevanjem vlasnika salona Gorana Stojanovića,  to je i realizovano tako da svi posetioci salona imaju priliku da se upoznaju sa mogućnostima članova Udruženja, nihovim talentima i veštinama – rekla nam je Ružica Tomić, predsednica Udruženja.

Da za humanost i razumevanje ne treba mnogo, potvrđuje i ovaj primer. Naravno, važno je da se prepozna solidarnost i pokaže dobrota, kao što je o učinio Goran Stojanović koji je u ovom renomirnom salonu stilskog nameštaja otvorio izložbu eksponata koje su radili vredni „suncokreti”.

– Čini mi se da se sve više zatvaramo u neke svoje prostore, da je sve manje humanosti i solidarnosti, i da se mi, kao Zrenjaninci nedovoljno poznajemo i prepoznajemo potrebe drugih- kaže Goran Stojanović. -Smatram da je ovaj kutak pun prelepih rukotvorina, od kojih su mnoge ne samo ukras u domu, već  imaju i upotrebnu vrednost, samo deo onoga što može da se učini i pozivam sugrađane da dođu i da ga posete. Naši kupci uputili su sve pohvale članovima „Suncokreta”.

Kako kaže Stojanović, salon „San” prodaje stilski nameštaj, želeći da bar na ovaj način podseti da je grad imao fabriku koja je upravo bila poznata po tome. Takođe kaže da bi voleo da se preduzetnici udruže kada su u pitanju neke od humanitarnih akcija i poručuje: – Zajedno smo jači.

M. Bečejac