UDRUŽENJE MNRO „SUNCOKRET”: Obeležili slavu, prvi put u hramu

U slavu i čast presvete Bogorodice, Udruženje za pomoć nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) „Suncokret“ 17 godina obeležava ovaj dan kao svoju slavu. Ove godine, 21. septembra, na Malu Gospojinu, slavski obred prvi put je obavljen u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice, na Gradnulici. Rezanje slavskog kolača obavili su sveštenik protonamesnik Davor Stojanović, uz sasluženje bratstva hrama, protojerejom dr Ninoslavom Kačarićem i protonamesnikom Sretenom Simikićem.

Pozdravljajući članove Udruženja, njihove porodice i goste i čestitajući praznik, otac Davor je izrazio radost što je ove godine rezanje slavskog kolača obavljeno upravo u ovom hramu sagrađenom 1977. godine.

Iako je do sada rezanje kolača, uz prigodan program koji su pripremali čalanovi „Suncokreta“, bilo u prostorijama Udruženja, ove godine to nije bilo moguće zbog renoviranje njihovih prostorija

– Zato nas je danas Presveta Bogorodica, majka svih nas, a posebno zaštitnica dece, primila pod svoj omofor i u hramu posvećenom njoj, da proslavimo njen i naš praznik. Dugo godina sam sa vama na ovaj praznični dan, i želim vam svako dobro,zdravlje i sreću – rekao je, između stalog, u besedi otac Davor.

Rezanju slavskog kolača prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, veliki dobrotvor, prijatelj i mnogo puta do sada i kum slave Udruženja. Duže od decenije i po, druženjem u sportskim kampovima i na treninzima jačao je samopouzdanje „Suncokreta”.

Predsednica Ružica Tomić zahvalila se sveštenicim koji su učinili da praznik „Suncokreta“ ove godine bude pod okriljem hrama posvećenog rođenju presvete Bogorodice. Ona se zahvalila i svim ljudima dobre volje koji podržavaju rad Udruženja (koje ove godine obeležava i pola veka postojanja), volonterima, roditeljima, radioničarima, dosadašnjim kumovima…

– Dobar je osećaj kada znate da u naporima koje činite za svu decu koja su nedovoljno intelektualno razvijena, niste sami, i da i mala pažnja mnogo znači – zaključila je Ružica Tomić.

M.B.

Foto: „Suncokreti”