„MLEKOPRODUKT” U EVROPSKOJ NEDELJI EKOLOŠKOG ODRŽIVOG PREVOZA: Na posao biciklom

Kako bi promovisali korišćenje ekološki čistih vidova prevoza, zaposleni „Mlekoprodukta” proteklih dana na posao su dolazili biciklovima, peške ili zajednički jednim kolima. Cilj je bio da se izbegne pojedinčano korišćenje sopstvenog automobila. Zrenjaninska mlekara time se pridružila evropskoj manifestaciji za održiv prevoz koja se održava od 16. do 22. septembra.

Učešće u akciji je potpuno dobrovoljno, a učesnici samostalno prijavljuju svoje rezultate – tačnije broj ušteđenih kilometara koje bi prešli u sopstvenim automobilima da nisu odlučili da tokom jednog ili više dana u nedelji u kojoj se održava akcija, koriste alternativna i ekološki prihvatljiva rešenja. Akcija se promoviše pod međunarodnim sloganom Krećite se ekološki, ostanite zdravinavode u „Mlekoproduktu”. Ističu da su prošle godine u okviru ovog ekološkog izazova ostvarili izvanredne rezultate.

Pređeno je čak 7.769 kilometara za sedam dana, što predstavlja približno razdaljinu Zrenjanin–Njujork, vazdušnim putem – poručuju u mlekari.

M.M.

foto: Mlekoprodukt