RUŽNE SLIKE NEMARA: Rupe, voda „izvire“…

Nekako smo navikli da, kada padaju obilne kiše, ulice budu prekrivene vodom. Ali, da niko ne reaguje kada dođe do havarije na vodovodnoj mreži, i to u nekim slučajevima dugo, ostavlja ružnu sliku nemara i neodgovornosti nadležnih u JKP „Vodovod i kanalizacija“ i bar bi trebalo da se vidi šta je u pitanju.

U Jug Bogdanovoj ulici 13, b i c, kod poslednjeg ulaza, voda je počela da izvire još prošle godine, posle dužeg vremena se povukla, mada su se i tada mogli videti mehurući vode koja ističe. I tada, i sada, a to je više od mesec dana, stanari su se obraćali „Vodovodu“, lično, putem mesne zajednice koja nastoji da izađe u susret građanima kako bi se problem rešio, kao i stambenog održavanja. Situacija je sve gora – vode je sve više, tu se nalazi i ulična rasveta, uskoro će stići i do podrumskih prozora.

Kod zgrade „Lesnina“, prema Pošti, posle sanacije kvara na vodovodnoj mreži, ostala je nezatrpana rupa. I tako stoji li, stoji, a u nju se ubaciju prazne limenke. Stanari se pitaju: šta ako u tu rupu upadne dete?

Takođe u Jug Bodanovoj ulici, s leve strane kada se krene od Male pijace, voda lipti. Kažu, tako je skoro nedelju dana. Zašto, i zar nikoga nije briga što u ovom, kao i u prethodnom primeru, ističe velika količina vode.

I, dokle tako?

M.B.