S JESENI SADNjA STABALA U CENTRU GRADA

METALNI OKVIRI ZA 76 SADNICA

Građevinski radovi na Trgu slobode privedeni su kraju, a ono što predstoji na jesen jeste sadnja 76 stabala koja će biti zaštićena metalnim okvirima, poput onih u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. To će predstavljati pravi završetak kompleksnog posla u centru Zrenjanina a stabla će biti posađena na Trgu slobode, Ulici kralja Petra Prvog i na početku Ulice cara Dušana.
Sa trga su uklonjene gradilišne ograde osim onih kojima su opasane buduće fontane, koja se inače rade po posebnom projektu, mimo onog koji se ticao rekonstrukcije trga. Pešaci više nisu ograničeni u šetnji centralnom gradskom ulicom i novom pešačkom zonom. Poslednji radovi na trgu bili su na parternom uređenju okoline Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, prema Pupinovoj ulici i glavnoj pošti.
Ulaz na trg motornim vozilima onemogućen je postavljanjem zaštitnih stubova između Narodnog muzeja i Gradske kuće, zgrade DDOR Novi Sad i Gradske kuće, kao i ispred hotela Vojvodina, na pristupu trgu iz Gimnazijske ulice i biblioteke.
Na Trgu slobode biće zasađena 43 stabla, što je više od prvobitno planiranog broja. Za buduće drvorede postavljeno je 37 metalnih okvira, a na preostalih šest ostavljenih mesta za sadnju okviri će biti postavljeni tokom narednih dana.
S.V.