RADOVI U JEKU NA GRADILIŠTU U MILETIĆEVOJ ULICI

„Idea“ u novembru, gradnja stanova na proleće

-Vrednost prve faze radova – supermarketa „Idea“ i parkinga je oko milion i po evra

– Veoma sam zadovoljan saradnjom sa gradom Zrenjaninom, počev od ljudi iz Sekretarijata za urbanizam do gradonačelnika i njegovog zamenika. Zahvaljujući tome, a i kvalitetu radova koje izvodi „Ekogradnja“, poslovni objekat površine 2.100 kvadratnih metara biće završen prvih dana novembra, a krajem novembra u njega će se useliti osoblje marketa „Idea“. Uredićemo i parking sa 130 mesta. Vrednost prve faze realizacije projekta je milion i po evra. Na proleće sledi izgradnja oko 150 stanova. Projekti stambenih objekata spratnosti „P plus 3“ se već rade.-
Ovim rečima je Branislav Ilić, predstavnik investitora, firme „Braća Ilić“ iz Bačke Palanke, prokomentarisao tok radova na lokaciji starog „Radijatora“, prilikom posete gradonačelnika Čedomira Janjića i njegovog zamenika Saše Santovca gradilištu prošle nedelje.
– Činjenica da su tako renomirana kompanija kao što je „Idea“ , i njen partner u gradnji „Braća Ilić“ odlučili da podignu supermarket, i savremeno opremljene stanove, pokazuje da je Zrenjanin zanimljiv, kako za investitore, tako i za građane. To nas uverava da smo na pravom putu – izjavio je ovom prilikom gradonačelnik.
Ukupna površina na kojoj gradi firma „Braća Ilić“ je 11.000 kvadratnih metara. Objekat „Idea“ i parkinzi zauzimaće 6 , a stambeni deo 5 hiljada „kvadrata“.
Projektant je diplomirani inženjer arhitekture Miloš Medenica. Radovi se izvode pod nadzorom dipl. inž. građevinarstva Svetozara Bijelića.
Marin Stojin