„SA ENGLESKIM NA TI“: Zanimljivi kviz tokom „Dana piva“ privukao pažnju Zrenjaninaca

Ideja je potekla od naše sugrađanke Jelene Pekez koja predaje ovaj strani jezik. Zajedno sa koleginicom Jelenom Vučićević i Minjom Petrović iskoristila je najpoznatiju gradsku manifestaciju, 37. ,,Dane piva“ i na trenutak ih preokrenula i u nešto korisno. Svi Zrenjaninci koji su se u četvrtak, 11. avgusta, našli na štandu „Jack Dainels“ mogli su da provere svoje znanje. Kviz „Sa engleskim na ti“ okupio je brojne sugrađane, koji su bili podeljeni u nekoliko ekipa. Bilo je više mladih, ali ni stariji se nisu stideli da se uključe.
– Minji i Jeleni, koje su moja velika podrška, se dopalo to što je sam zacrtala od samog početka. Naša zamisao je bila da na zabavan i edukativan način ljudima približimo engleski jezik, što i sam naziv kviza govori. Kroz pitanja provlačimo vokabular, muziku, film, književnost i generalno popularnu kulturu engleskog govornog područja. Takođe, imamo zanimljive igre reči i pogađanja pojmova i pesama koje se ljudima veoma dopadaju. Cilj svega što radimo je da se svi dobro zabavimo, družimo i naučimo jedni od drugih po nešto i vratimo se kućama sa makar jednom novom informacijom – ispričala je Jelena Pekez.

Brojni iskusni učesnici i organizatori pub kvizova, koji su veoma popularni u našem gradu, izašli su im u susret i pružili nesebičnu pomoć. „Probni“ kviz je održan u julu u „Mini baru“ i tada su ove Zrenjaninke dobile veliku podršku sugrađana.
– Naš mali poduhvat „Sa engleskim na ti“ je izazov za sve tri jer ni jedna od nas nije nikada pre organizovala ništa slično van učionice. Želele smo da započnemo nešto čega pre nije bilo u našem gradu. Jako nam se dopala reakcija onih koji su imali prilike tome da prisustvuju. Trudićemo se i u narednom periodu da pripremimo nova pitanja, a Zrenjanince očekujemo – poručila je Minja Petrović.

M.Malbaški