SA PREDSEDNICOM SAVETA BILJANOM POPADIĆ O ORLOVATU U 2017. i 2018. GODINI

Voda za piće najveći problem sela

Orlovaćani su u 2017. godini uspeli da asfaltiraju pijacu. Uz pomoć Grada uradili su i krov na sali koju meštani koriste za okupljanja. Kako tako otklonjene su posledice septembarskog nevremena. Popravke na zgradama koje su u vlasništvu Grada odrađene su na teret gradskog budžeta, dok su se za ostala zdanja u selu Orlovaćani snalazili kako su znali i umeli. Veliku pažnju seosko rukovodstvo posvetilo je obeležavanju 160. godišnjice rođenja slikara Uroša Predića.
Predsednica Saveta Mesne zajednice, Biljana Popadić, veli da selo ima mnogo toga što mora da uradi u 2018. godini ali da će realizacija planova zavisiti od raspoloživih sredstava.
– S obzirom da u Orlovatu još ima neasfaltiranih ulica, obećano nam je da će se finansirati bar postavljanje struganog asfalta na deonici od rampe do Železničke ulice. Tu nema ni podloga i to tek treba da se odradi. Imamo planove za sređivanje parka i asfaltiranje terena na igralištu u Proleterskoj ulici, a na parceli oko koje se trenutno vodi spor – kaže Biljana Popadić.
U Orlovatu takođe muku muče sa kvalitetom vode iz seoskog vodovoda. Ona je, kažu ovde, maltene uvek žuta, a neretko se u njoj može uočiti i mulj. Ines Živadinović svedoči da dete jednom nije smela da okupa u vodi iz seoskog vodovoda jer je bila skoro braon boje.
Predsednica Saveta MZ Orlovat, Biljana Popadić, ne spori navode sugrađanke.
– Imamo problem sa vodom, loša je i često ponestaje, bunari su nam očajni, trenutno tri rade na minimumu, a treba da se iskopaju novi, za šta su opet potrebna finansijska sredstva – kaže Biljana Popadić.

  • MUKE: PREVOZ I LEČENJE 
    Prevoz Orlovaćana do Zrenjanina (i obrnuto) železnicom ali i autobusima, u ovom selu ocenjuju kao očajan. Nije im svejedno zbog najava da će broj polazaka ka njihovom selu biti dodatno smanjen. Ovde nikome nije što seoska ambulanta radi samo tri dana u nedelji, a samo tri puta nedeljno vrata otvara i apoteka.

A. Krsman