SAVET MESNE ZAJEDNICE „ZELENO POLJE” IMA AMBICIOZNE PLANOVE

Uređenje dotrajalih objekata

Uređivanje postojećih i izgradnja novih igrališta i sportskih objekata, neki su od planova rukovodstva Mesne zajednice „Zeleno polje”, čime savet, izabran u decembru prošle godine, nastavlja ambiciozni plan rada prethodne uprave. Ovo navodi predsednik Saveta MZ „Zeleno polje” Dragomir Radovanac. Osim infrastrukturnih poslova, želja je da se organizuju manifestacije koja će povezati stanovnike naselja.
Prošle godine, asfaltirane su ulice Duška Trifunovića i Milenka Bojanića, a na raskrsnici Baranjske i Crnogorske ulice pomerena je bandera i orezano drveće radi bolje preglednosti. Takođe, saniran je krov na zgradi Mesne zajednice, a obavljeni su i radovi na prolazu između ulica u naselju Mlekara I i II, navedeno je u izveštaju o radu za 2016. godinu.
– Ostali poslovi – uređivanje košarkaškog terena, dalja adaptacija zgrade mesne zajednice, izgradnje i popravke trotoara u više ulica – odloženi su za ovu godinu, a neki su do sada i završeni – navodi predsednik Saveta Dragomir Radovanac. – Želeli smo da, zbog izgradnje crkve Oca Nikolaja, uradimo pešačku stazu od Mesne zajednice u Baranjskoj ulici do Hercegovačke, kako bismo povećali bezbednost sugrađana, tako da je pre mesec dana ta staza i završena.
Rekontruisan je i plato ispred Mesne zajednice. Postavljene su behaton i klupe, a trenutno se pripremaju i kante za smeće.
– Sređivanje je preko potrebno i samoj zgradi MZ, po fazma. U zgradu nije ulagano 43 godine, od kada je osnovana – kaže predsednik Saveta uz napomenu da bi prostorije zgrade posle rekostrukcije moglo da koristi i više organizacija nego sada.- Trenutno su tu udruženja invalida rada, starosnih penzionera i političke organizacije, a svi korisnici mnogo pomažu prilikom organizovanja aktivnosti. Građani Zelenog polja su pre nekoliko godina u projektu „Participativno budžetiranje” odabrali da se u njihovom naselju uredi košarkaški teren u Ulici Milentija Popovića. Svi radovi iz ovog projekta trebalo je da budu finansirani iz budžeta grada i završeni lane. Međutim, građani Zelenog polja moraće da sačekaju da se sledeće godine izborimo za sredstva i da onda prevučemo tartan, zamenimo table i koševe, a takođe i da postavimo ogradu jer je ulica Milentija Popovića jako frekventna.
Osim toga, ova Mesna zajednica planira da stanovnicima naselja obezbedi još sportskih sadržaja. Savet MZ „Zeleno polje” razmatrao je ideju da se na prostoru od ambulante do Sportskog centra „Bambi” uradi trim staza, teretana na otvorenom i dodatni sadržaji, dodavši da bi uskoro trebalo da urade projekat.
Dalji planovi Saveta MZ „Zeleno polje” tiču se radova na igralištima, budući da u naselju ima mnogo dece.
– U Carinskoj ulici postoji već malo igralište koje želimo da osvetlimo. Planiramo da postavimo i ogradu na igralištu iza ambulante, radi veće bezbednosti zbog saobraćaja. Takođe, imamo jedan deo između Bagremove i ulice Rade Trnića, gde bi moglo da se napravi igralište – ističe Radovanac.

  • MANIFESTCIJA „VOLIMO ZELENO POLJE”
    – Ove godine u junu MZ Zeleno polje prvi put je obeležila i dan mesne zajednice, a tokom trodnevne proslave, učestvovali su folkloraši, kuvala se riblja čorba a održana su i sportska takmičenja. Namera je bila da se sugrađani okupe na jednom mestu kako bi se zbližili, kao i ranije kada su zajedno gradili naselje – priča Dragomir Radovanac. – Zeleno polje je nastalo kao radničko naseljei dugo je imalo samodoprinos putem kojeg je urađena ogromna infrastruktura u naselju, ali da, od kada je on ukinut pre nekoliko godina, zavisi isključivo od budžeta grada.

 

Milana Maričić