ŠAHOVSKI TURNIR U LAZAREVU: Među nagrađenima i Zrenjaninci

Na šahovskom turniru u Lazarevu, održanom u nedelju 29. jula u organizaciji ŠK „Zadrugar“, pobedio je velemajstor Siniša Dražić iz Novog Sada, drugi je bio Milan S. Popović takođe iz Novog Sada, a treće mesto je osvojio FIDE majstor Nebojša Somborski iz Zrenjanina, koji nastupa za ŠK „Krajina“.

Takođe, za najbolju žensku igračicu proglašena je Šapčanka Marija Dragojević, a za najboljeg omladinca Branislav Parkajić iz Zrenjanina. Oboje su nagrađeni sa po 1.000 dinara.

sah lazarevo 1

Najmlađi takmičar bio jedanaestogodišnji Pančevac Marko Milanović, koji je petostruki prvak države, a najstariji je bio osamdesetogodišnji Milivoje Babić iz Sutjeske. Učestvovao je ukupno 41 takmičar, a među njima je bilo i šahista iz Rumunije.

Kako kaže Saša Samolovac, sudija na turniru i predsednik Šahovskog saveza Zrenjanina, turnir je bio jako dobro organizovan, pre svega zahvaljujući zalaganju Zdravka Arsića, predsednika ŠK „Zadrugar“. On se zahvalio sponzorima koji su pomogli održavanje turnira – firmi „Nodular“ d.o.o. i drvari „MB“ iz Lazareva.

Najbolji igrač turnira dobio je nagradu u iznosu od 18.000 dinara, drugoplasiranom je pripalo 10.000 dinara, a osvajač trećeg mesta dobio je 5.000 dinara.

M.M.

Foto: Šahovski klub Zrenjanin

sah lazarevo