SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA ,,IZRONI“: Nikad nije kasno da se žena ostvari kao preduzetnica

Današnje žene sve češće žele da se ostvare kao preduzetnice, da ostvare sopstveni prihod, dok neke žele da pokrenu proizvodnju iz čistog hobija. Ima i onih koje žele da svoje znanje i iskustvo prenesu i pomognu drugima. Veliku pomoć ženama pružaju mnoga udruženja, a jedno od njih je Udruženje poslovnih žena ,,Sofia“, koje je danas u Kristalnoj dvorani održalo drugi Sajam ženskog preduzetništva pod nazivom ,,Izroni“.

Sajam je otvorila zamenica pokrajinskog sekretara za finansije Željka Milošević.

– Pokrajina i Grad Zrenjanin podržavaju ovakve ideje i projekte jer smo shvatili da žensko preduzetništvo ima perspektivu, i da je to jedan od važnijih segmenata privrede u koji treba ulagati i podići ga na jedan mnogo viši nivo. Smatramo da ima dosta dobrih poslovnih ideja koje treba realizovati i ženama dati podršku da te ideje razviju. Ovakav Sajam je pravi primer za to i žene treba da ih posećuju, razmenjuju iskustva, druže se, a pre svega, znaju da imaju sigurnog partnera i oslonac – ističe Željka Milošević.

20180616_111905

Udruženje žena ,,Sofia“ broji deset stalnih članica, poslovnih žena iz različitih sfera društva. Na Sajmu su im se pridružile i gošće, preduzetnice iz drugih gradova.

– Mi kao Udruženje pokušavamo, sada već drugu godinu zaredom, da objasnimo koliko je važno da se žensko preduzetništvo promoviše i pokaže njegova ravnopravnost i jednakost kada je muško i žensko preduzetništvo u pitanju. Cilj nam je da ženama pomognemo i da im olakšamo put ka samostalnosti i ekonomskoj nezavisnosti – dodaje Biljana Minić, projekat menadžer Udruženja poslovnih žena ,,Sofia“.

Da ovo Udruženje opstane i pomogne mnogima brine predsednica Marijana Kerleta.

– Udruženje je i ove godine pripremilo sajam ženskog preduzetništva sa veoma ozbiljnim edukativnim sadržajima. Grad je prepoznao želju da zajednički radimo na temi preduzetništva i potencijalom koji imamo i u ljudskim i u prirodnim resursima. Prvi sajam ženskog preduzetništva, pokazao je ozbiljnost, a u tome su nas mnogi podržali. Izlagački deo će ove godine obeležiti raznovrsna poslovanja, a posebne gošće su novosadske preduzetnice, novinarke i saradnice (a neke od njih su došle sa upravo završene konferencije „Biznis na štiklama“) – kaže Kerleta.

Zanimljivo predavanje održala je i docentkinja na Tehničkom fakultetu ,,Mihajlo Pupin“ dr Sanja Stanisavljev.

M.Malbaški

20180616_115155

20180616_120055 (1)20180616_120029 20180616_115133 20180616_113636