SKUPŠTINA ZRENJANINA: Usvojen završni račun budžeta, razrešen direktor „Vodovoda i kanalizacije”

Skupština grada Zrenjanina smenila je diplomiranog inženjera elektrotehnike Ivana Devića sa dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” sa ove funkcije, a za vršica dužnosti direktora imenovan je diplomirani ekonomista Predrag Bodiroga, dosadašnji izvršni direktor Preduzeća.
Za smenu Devića, koju je predložila Komisija za personalna pitanja glasalo je 36 odbornika koalicije SNS – SPS – SVM. Odbornici opozicije iskoristili su pravo da o ovako formulisanom predlogu ne glasaju.
Zanimljivo je da je par sati pre ove odluke odbijen predlog odbornika DS Alise Kockar za smenu Devića. Takođe je zanimljivo da je neposredno pre odluke o smeni stigla Devićeva ostavka.
Goran Kaurić, šef odborničke grupe Demokratske stranke ukazao je na loše poteze koje su usledili posle smene vlasti 2012. godine, kada je raskinut ugovor sa nemačkom renomiranom firmom „Vasertehnik”.
– Ovo je za mene trenutak gorčine, rezignacije i male satisfakcije. Neću propustiti da širu javnost obavestim da smo tadašnji gradonačelnik dr Mileta Mihajlov i ja bili napadani da smo se „ugradili” u posao sa nemačkom kompanijom. Nadlažni organi su sve ispitali i negirali te poteze. Sada treba da se usredsredimo na sve okolnosti, ljude i poteze koji su doveli do stanja kakvo imamo sada, punog neizvesnosti i pretnje velikim skokom cena vode – izjavio je sa skupštinske govornice Goran Kaurić.

DSC_0032
Skupština je do pauze u 14.15 većinom glasova usvojila završni račun budžeta za 2017. godinu. Goran Kaurić je kritikovao usvajanje ovog akta bez mišljenja ovlašćene revizorske kuće, čiji je naknadni angažman takođe tačka dnevnog reda današnjeg zasedanja.
Budžet je zabeležio suficit od 305 miliona i 589 hiljada dinara. Kako je rečeno na nedavnoj sednici Gradskog veća, deo ovog novca biće iskorišćen za otplatu kredita kojim se grad zadužio 2014. godine. Radi se o kreditu od 797 miliona dinara, od čeka je vraćeno 160 miliona dinara glavnice i 22 miliona kamate. Rok za vraćanje kompletnog kredita je 28. novembar 2021. godine.

M. S-n.

Foto: J. Nj. Drndak

DSC_0003 DSC_0005 DSC_0019 DSC_0042