Salapura razumeo farmere!

Piše: Dalibor Bubnjević

Traktori ispred gradske kuće su uznemirili mnoge sugrađane. Međutim, nelagoda im je kratko trajala. U sredu je nezadovoljne zastupnike poljoprivrednika primio gradonačelnik Simo Salapura. Prema nezvaničnim informacijama, sastanku su prisustvovali: Dragan Kleut, Vladimir Radić, Borivoje Čizmaš i Slavko Vukov. Farmeri su se složili sa čelnikom Zrenjanina u pogledu činjenice da im lokalna samouprava ne može mnogo pomoći. Međutim, zdušno je prihvaćena inicijativa da naš Grad uputi molbu Vladi da se nastave pregovori.
Dvadeset minuta je bilo dovoljno da se Salapura i farmeri razumeju. Rezultat je bio vidljiv nakon nekoliko sati. Jedanaest traktora je napustilo Trg slobode oko 15 časova.
Još jednom se (po)kazalo da je komunikacija nužna, čak i među neistomišljenicima! Gradonačelnik je i u ovom slučaju demonstrirao zašto je ubedljivo pobedio u akciji lista „Zrenjanin“ (Ličnost godine). Za razliku od njegovih prethodnika, postigao je ono što njima nije pošlo za rukom. Na kraju mandata mu je rejting veći nego na početku! Verovatno je to bila glavna pokretačka snaga u partiji da ga izaberu za čelnika SNS-a u Zrenjaninu.
Salapuri, nakon medenog političkog meseca, slede nedelje neizvesnosti. Mnogi bi voleli da budu njegovi potpredsednici. Izbor najbližih saradnika uputiće jasnu poruku, kako biračima tako i funkcionerima.