Santovac i Matejin pokrajinski funkcioneri?

Piše: Dalibor Bubnjević

Zavrtela se politička kadrovska vrteška u Banatu! Broj sedišta je ograničen, a mnogi bi želeli da osvoje dobro mesto, budući da im omogućuje četvorogodišnju zanimaciju o trošku naroda. Za sada je sigurno da će pokrajinski funkcioneri postati Predrag Matejin (nekadašnji šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine) i Saša Santovac (zamenik gradonačelnika). Reč je o posledici odličnih rezultata koje je na izborima ostvario njihov matični odbor.
U Zrenjaninu je i dalje sve nepoznanica! Jedino je izvesno da će novi, stari gradonačelnik biti Čedomir Janjić. Ukoliko SNS dobije dozvolu iz Beograda, Janjićev zamenik će biti Željko Malušić (SPS), a pomoćnik Perica Kiridžić. U borbi za mesto predsednika Skupštine grada su dr Eleonora Marjanović (SPS) i Danijela Tubin (SNS).
Pogrešno bi bilo izbaciti iz kombinatorike Ligu socijaldemokrata Vojvodine, budući da pregovaraju o ulasku u pokrajinsku administraciju. Ukoliko bi se taj scenario ostvario, tada bi čelnik ovdašnjeg parlamenta mogao biti Aleksandar Marton.
Kreatori nove vlasti treba da povedu računa o tome kako odgovorne pozicije ne bi dobili kompromitovani kadrovi! Uveliko se priča o funkcioneru koji je nedavno, vidno veseo, u društvu neživotne saputnice, naružio toalet motela čiji je vlasnik ovdašnji tajkun. Sva sreća pa su nadležni državni organi počeli da rade svoj posao. Prethodnog vikenda je na delu bio prvi talas privođenja, a kako je suditi po ozbiljnosti operativnog rada, možda nas očekuje i cunami!