SAVET OKRUGA O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI I RADU INSPEKCIJA

Traži se odgovornost i poštovanje mera

Članovi Saveta zaključili su da nema potrebe za donošenjem novih propisa za sprečavanje zaraze i naveli da su sve opštine Srednjobanatskog okruga pokazale spremnost da reše probleme, kao i visok stepen međusobne saradnje
Broj zaraženih osoba raste, ali je stanje u opštinama srednjeg Banata i dalje pod kontrolom, konstatovano je u četvrtak, 23. jula, na sednici Saveta Srednjobanatskog okruga kojom je predsedavala načelnica Snežana Vučurević. Tada je saopšteno da je od početka praćenja drugog pika prvog talasa epidemije korona virusa na teritoriji Okruga potvrđeno 158 inficiranih osoba, ali je u utorak broj zaraženih dostigao 200.
Od ukupnog broja zaraženih, 15 osoba je sa teritorije opštine Žitište, 10 je iz Novog Bečeja, a u Sečnju i Novoj Crnji ima 6, odnosno 7 registrovanih slučajeva.
Sa ovog skupa upućen je apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se striktno pridržavaju preporuka, da budu odgovorni i poštuju naredbe lokalnih samouprava koje su u prethodnom periodu donele oštre mere u cilju zaštite stanovništva od zaraze.
B. M.

Opširnije u štampanom izdanju