SEČANjSKI KOMUNALCI NUDE DUŽNICIMA

Platite dug na rate, uz otpis dela kamate
Javno komunalno preduzeće Sečanj od polovine prošlog meseca otpočelo je iznošenje smeća po letnjem kalendaru, što će reći jednom nedeljeno iz svakog naseljenog mesta. Uz ostale redovne aktivnosti, komunalci su trenutno maksimalno angažovani i na naplati potraživanja od korisnika usluga, koji svojim velikim dugovanjima onemogućuju normalno poslovanje ovog preduzeća. Sprovodeći odluku svog Nadzornog odbora, JKP će naplatu poveriti sudskim izvršiteljima, koji važe za vrlo efikasne.
Pre tog koraka, dužnicima je pružena još jedna prilika – i povoljnije rešavanje ovog pitanja. Reč je o mogućnosti reprogramiranja duga, o čemu dužnik zaključuje ugovor sa Preduzećem, u kome će se precizirati način plaćanja.
Kako napominje direktor JKP Milenko Vilić, oko obaveze da se korišćena usluga plati nema rasprave; no Preduzeće uzima u obzir i težak ekonomski trenutak i platežne mogućnosti dužnika, želi da im olakša izmirenje obaveza, i u dogovoru sa njima utvrđuje broj rata koji će biti ugovoren.
Vilić kaže da je za zaključivanje ugovora, kojim će dužnici izbeći predavanje svog predmeta sudskim izvršiteljima i obezbediti sebi lakše plaćanje i izbegavanje novih troškova, a biće im otpisan i deo kamata, najbolje da zainteresovani dođu u prostorije Javnog komunalnog. Inače, akcija reprogramiranja je već uveliko u toku.

S. M.