SEDNICA SAVETA SREDNJOBANATSKOG OKRUGA: Detaljno analiziran rad inspekcijskih sužbi i primena Zakona o ozakonjenju objekata

Republičke i pokrajinske inspekcije sa sedištem u Zrenjaninu obavile su od početka godne do danas 8.527 kontrola. Najviše predmeta na osnovu obavljenih kontrola formirala je veterinarska inspekcija – 3.070, sanitarna inspekcija obavila je 3.070, inspekcija rada 1.552, tržišna 534, a poljoprivredna i fitosanitarna 721 kontrolu. Zdravstvena inspekcija obavila je 272 kontrola, školska uprava 139, a Stručna služba Okruga 105 kontrola.

Ovi podaci saopšteni su danas, na sednici Saveta Sednjobanatskog okruga, kojom je predsedavala načelnica Snežana Vučurević. Savet Okruga dao je punu podršku radu inspekcija i konstatovao visok intenzitet njihovih aktivnosti.

Snezana Vucurevic nacelnica SBO

Iz izveštaja pojedinih inspekcija možemo izdvojiti podatak da je inspekcija rada zatekla 574 neprijavljenih radnika, nakon čega je sa 546 radnika poslodavac zaključio radni odnos. Od 13 neprijavljenih objekata posle intervencije inspekcije 7 je odmah izvršilo upis u registar Agencije za privredne registre.

Veterinarska inspekcija izvestila je Savet okruga o kretanju zarazne bolesti afričke kuge svinja u zemljama u okruženju i sprečavanju širenja oboljenja na prostor naše zemlje. Sanitarna inspekcija nije zabeležila teže slučajeve kršenja sanitarnih propisa.

Gradonačelnik Zrenjanina i predsednici opština Čečanj, Novi Bečej, Žitište i Nova Crnja potpisali su Međuopštinski sporatum o saradnji na razvoju Geografsjg inforamaciong sstema – GIS, na čijoj primeni na području Zrenanina postoje bogata iskustva.

Lokalne samouprave na području Okruga zadužene su da i dalje izveštavaju Savet Okruga o aktivnostima na primeni Zakona o ozakonjenju objekata.

M. S-n.