SEKCIJA ŽENA PREDUZETNICA: Donacija 2.500 zaštitnih maski za najmlađe

Ove godine akcija „Dečija pijaca“ koju tradicionalno organizuju članovi Sekcije žena preduzetnica iz Unije poslodavaca Srbije nije održana. Ipak, one su pronašle način da pomognu najmlađima. Svaki od hiljadu đaka prvaka na teritoriji grada, zahvaljujući ovoj donaciji, dobiće dve maske, dok je 500 maski dodeljeno odeljenju Pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

– Uvek mislimo na naše najmlađe i tražimo načine da im pomognemo. Svoje aktivnosti usmeravamo ka deci, njihovom obrazovanju i bezbednosti. Naš gest dobre volje poziv je ostalima da se ponašamo društveno odgovorno – izjavila je Danijela Radovančev iz Unije.

Na konferenciji je ukazano da je školama neophodna pomoć. Godina je tek krenula, ipak zalihe nisu velike. Iz tog razloga potrebne su im donacije u maskama i sredstvima za dezinfekciju.

– Ovakva vrsta donacije jako nam je važna. Velika je pomoć i porodicama kojima nabavka zaštitne opreme predstavlja veliki udar na kućni budžet. Zahvaljujem se donatorima koji su ovim gestom dali primer i pokazali važnost očuvanja zdravlja lokalne zajednice – rekla je Snežana Oluški Vlačić, načelnica Školske uprave Banat.

U doba korone maske su oprema koja se jako brzo troši, pa je potreba za njima konstantna.

– U periodu početka školske godine, bez obzira na koronu dešava se da imamo povećan broj pacijenata na pedijatriji. Ova donacija došla je u vreme kada je najviše potrebna – zahvalila se Maja Sladojević, zadužena za odnose sa javnošću Opšte bolnice.

J.Šormaz

Foto: Jovan Drndak Njegović