KONCERT ZRENJANINSKE FILHARMONIJE: Veče filmske muzike

Sinoć je u Gradskoj bašti, nakon duže pauze i na oduševljenje svih sugrađana Zrenjaninska filharmonija održala još jedan u nizu koncerata za pamćenje.

Nastupili su solisti Mirna Radulović i Ljubomir Popović, tenor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Dirigentska palica bila je u ruci maestra Mikice Jevtića, dirigenta Orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Na repertoaru su se našle numere iz kultnih ostvarenja domaće i svetske kinematografije poput ,,Devojko malaˮ iz filma ,,Ljubav i modaˮ, zatim ,,Poslednji tangoˮ iz ,,Balkan ekspresaˮ, ,,Samo jednom se ljubiˮ. Publici su se dopale i numere iz stranih filmova i mjuzikala: ,,Kumˮ, ,,New York, New Yorkˮ, ,,Život je lepˮ, ,,Kraljevi mambaˮ, ,,Pirati sa Karibaˮ

– Ovo je još jedan u nizu koncerata koji smo održali nakon skoro osam meseci pauze. Nastupili smo u Novom Sadu i Žitištu i naravno da smo želeli i da se pojavimo pred našim sugrađanima. Interesovanje je bilo ogromno, za 15 minuta su se podelile sve ulaznice i to dovoljno govori koliko se publika uželela ovakvih kulturnih dešavanja – rekao je Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije i najavio da će 16. septembra, od 20 časova, u Kulturnom centru, Zrenjaninski kamerni orkestar prirediti celovečernji koncert klasične muzike, a na programu će biti dela Mocarta, Albinonija i Bendžamina Britna.

Koncert koji je sinoć održan  bio je rođendanski poklon najlepšem zdanju – Gradskoj kući koja je proslavila dva veka postojanja.

Realizaciju projekta su omogućili Grad Zrenjanini i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

M.Malbaški

Foto: Damir Petrović

 

(Opširnije u štampanom izdanju)