UNIVERSITATEA IZ KLUŽA NA PRIPREMAMA U ZRENJANINU: Rumunski šampion bez zamerke

Za predstojeća takmičenja se u našem gradu pripremaju košarkaši Universitatee iz Kluža. Klub sa klupe predvodi legendarni srpski trener Duško Vujošević, a sportski direktor je naš sugrađanin Branko Ćuić.

– Imamo izvaredne uslove u Zrenjaninu, a meni je veliko zadovoljstvo kada smo ovde, tako da nije bilo mnogo razmišljanja oko baze priprema. Zrenjanin je moj grad i kada je neki izbor uvek će imati prednost u odnosu na ostale. Moja ekipa je prošlo prvenstvo završila na prvom mestu, a osvojili smo i Kup. Ove godine igramo FIba čempions ligu i mislim da ćemo predstavljati Rumuniju na dostojan način. Imamo dobru ekipu, pokazali smo da možemo da se nosimo i sa ekipama iz ABA lige, igrali smo dve utakmice sa Partizanom. Iako smo doživeli minimalne poraze u Beogradu.  Zadovoljan sam kako to sve izgleda i siguran da se rumunska košarka sve više približava vodećim evroskim košarkaškim centrima – kaže Branko Ćuić.

Duško Vujošević je veliko ime u svetu košarke. U Rumuniju je došao tokom prošle sezone i svakako da uz Ćuića doprinosi da se košarka u toj zemlji podiže na viši nivo.

– Nikad teže nije bilo zbog aktuelne pandemije organizovati pripreme. Imali smo utakmice u Čačku i Beogradu, a do kraja priprema igraćemo još u Novom Bečeju, a nekako smo došli na rešenje da nam stanište bude u Zrenjaninu. Imamo odličan, a dosta pristupačan Hotel. Hala sportova je odlična, i naš sportski diretkor Branko Ćuić je iz ovog grada i pa su se sve kockice poklopile. Zrenjanin je  pravi sportski grad. Odavde su u svoje sportske živote krenuli Galić, Braća Grbić, Bodiroga, Goran Knežević, Zoran Stojačić i mnogi drugi – jedan sportski i prijatan grad i pravo je zadovoljstvo što smo ovde došli – rekao je Duško Vujošević, trener Universitatee iz Kluža.

Svi igrači predvođeni reprezentativcem Bosne i Hercegovine Andrijom Stipanovićem prezadovoljni su uslovima u Zrenjaninu, tako da rukovodstvo kluba već sada ne odbacuje mogućnost da Zrenjanin bude deo priprema ove ekipe i u narednim godinama.

Tekst i foto: Damir Petrović