ŠESTI PROTEST GRAĐANA ZBOG SMRADA IZ „PREKONA“: Da se čelnici sastanu i sa nama

 

U najvećem broju do sada, građani su se ove subote okupili ispred pogona za preradu životinjskih konfiskata „Prekon“ kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nepodnošljivih neprijatnih mirisa koji se šire iz ove fabrike.

Građani se ne uzdaju u obećanja gradonačelnika data protekle nedelje da će Gradska uprava vrlo brzo ponuditi rešenje za problem smrada, te da će pogon „Prekona“ sigurno biti izmešten, kazao je naš list jedan učesnika protesta Gojkan Stojinović.

– Lokalna samouprava je deklarativno stala na stranu građana budući da zvaničnici nisu nijednom formalno tražili sastanak sa nama niti su pokazali želju da čuju glas svojih građana. Pritom, održali su sastanak sa kreatorom problema, predstavnicima fabrike, iz zatvorenih vrata, dok delegirani poredstavnici Udruženja „Stop kafileriji“ nisu učestvovali čak ni kao posmatrači. Zbog toga ne možemo da verujemo u izjave gradonačelnika jer su se do sada više puta pokazale kao neistinite. Naše Udruženje ne smatra da je bilo šta što je dogovoreno na tom sastanku validno. Tražimo da se naša strana čuje i da nas lokalna samouprava uključi u tok dogovora – kazao je Stojinović.

Dodao je da vlasnik „Prekona“ očigledno nema čvrstu nameru da se problem smrada, koji se širi tok prerade, reši.

Građani su i na ovom protestu bacali kese smeća u dvorište fabrike, a grupa radnika „Prekona“ dobacivala je i podsmevala se njima, ali i novinarima koji su pratili skup.

Foto: D.P.