SIRIJADA U BOKI: Najbolji sirevi i kolači sa sirom iz Banata

Biljana Radovanović, članica Udruženja „Naš osmeh“ iz Sečnja, koja je napravila slatki kolač sa sirom, sa korom začinjenom limunovom korom osvojila je prvo mesto u konkurenciji specijaliteta i kolača od sira na trećoj Sirijadi, održanoj u subotu u Boki. Drugo mesto pripalo je članicama Aktiva žena „Jarkovac“ – za kolač sa sirom, a treće ženama iz Udruženja žena „Cvet đurđevka“ iz Neuzine – za masnu pogaču sa sirom.

20180609 boka poligon jsr karas (7 of 1)

Među proizvođačima sireva prvo i treće mesto osvojio je Milan Ćuk- za dve vrste kozjeg sira, dok je drugo mesto pripalo Miri Ćosina iz Mokrina. Mira Ćosina je nagrađena i specijalnom nagradom za rukotvorinu – кamion od zrelog sira sa šunkom i susamom.

Na Sirijadi je žiri, koji su činili dr Zora Mijačević, profesorka Veterinarskog fakulteta u Beogradu u penziji, dr Milenko Đurić – profesor Visoke turističke škole, Srba Jovanović – osnivač Beogradskog festivala sira i Dragana Skular iz Turističke organizacije Sečnja, birao najbolje među 30 uzoraka sireva i 12 kolača i pita od sira, koje su doneli učesnici iz celog Banata.

Organizator Sirijade i ove godine bilo je Udruženje „Banatsko Jagnje“ koje vodi Marija Večanski, Opština Sečanj i Turistička organizacija Sečnja, uz pomoć Asocijacije žena Srednjeg Banata koju predvodi Biljana Popadić iz Orlovata.

M.S-n. 

 

20180609 boka sir sirijada bluze (11 of 1)20180609 boka sir sirijadaziriranje (6 of 1)20180609 boka sir sirijada jasa tomic (2 of 1)20180609 boka sir sirijada ljiljan jasa tomic (1 of 1)20180609 boka sir ziri kolac sa sirom jelo druga (6 of 1)