Školska slava u Zrenjaninskoj gimnaziji, EGŠ „Nikola Tesla“ i „9. maju“

Zrenjaninske osnovne i srednje škole, prigodnim proslavama i priredbama, obeležavaju danas školsku slavu, Svetog Savu. U Zrenjaninskoj gimnaziji kum slave bio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dok je Dragan Vidaković ispred „Svetoslavlja“ poklonio gimnazijalcima osveštanu ikonu Svetog Save. Milan Radaković, direktor gimnazije je na ovoj svečanosti najboljim đacima uručio knjige i plakete za uspehe na takmičenjima znanja i ukazao da će tradicija obeležavanja školske slave biti nastavljena i ubuduće. Slavski obred u Zrenjaninskoj gimnaziji održao je sveštenik Slađan Ristić, dok je kumstvo za narednu godinu preuzela je profesorka Svetlana Todorović Gvozdenović sa suprugom.
Ističući da je i sam bio učenik gimnazije, Dragan Vidaković je uputio reči i zahvalnost profesorima i učenicima škole.
– Ponosim se što sam bio đak gimnazije, a i vi, njeni sadašnji učenici, imate razloga da budete ponosni na ovu školu. Ja, svojim životom, iskustvom, radom i rezultatima, mogu da svedočim da je ovo jako dobra ustanova i da produkuje odlične đake sa kojima svi mi možemo da se ponosimo. Znam da prosveta nije na onim granama na kojima bi trebala da bude, a ni položaj profesora nije onakav kakav zaslužuju da bude, ali možete imati satisfakciju u tome što učestvujete u odrastanju, sazrevanju, u stasavanju boljih generacija nego što su to naše bile – rekao je ovom prilikom Dragan Vidaković.
U Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“ školska slava obeležena je u prisustvu direktorke škole Marije Servo, nekadašnjih i sadašnjih profesora i učenika, dok je kuma slave Slobodanka Vrbovac, iz kompanije „Dunav osiguranje“.
Školska slava obeležena je i u Osnovnoj i srednjoj školi „9.maj“ gde je kum slave bio gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
S.V.

Ovako je bilo u Zenjaninskoj gimnaziji:

gimnazija1

gimnazija3

gimnazija4

gimnazija5

gimnazija6

gimnazija7

gimnazija8

gimnazija9

Ovako je bilo u „9. maju“

9.maj2

9.maj1

9.maj4

9.maj-slava

Ovako je bilo u EGŠ „Nikola Tesla“:

n.tesla-slava kuma_resize

n.tesla-sl_resize

n.tesla-slav_resize

n.tesla-slava_resize

n.tesl-sl_resize