SKUPŠTINA GRADA ZRENjANINA O PRVOM OVOGODIŠNjEM REBALANSU I KADROVSKIM PROMENAMA U JAVNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA

Izabrana gradska  vlada, i dalje bez dogovora sa SPS-om

2-3str - 1 - skupstina1

2-3str - 1 - skupstina2

2-3str - 1 - skupstina3Zrenjanin je u utorak dobio novu gradsku vladu. Na predlog gradonačelnika Čedomira Janjića, skupštinska većina je, tajnim glasanjem, izabrala devet članova Gradskog veća, od kojih su četvorica bili većnici i u prethodnom sazivu. Izbor zamenika gradonačelnika, međutim, još jednom je skinut sa dnevnog reda, pošto – kako se čini – postizborni dogovor između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, za Grad Zrenjanin, još nije napravljen, i još se, zapravo, ne zna koje će sve stranke biti u lokalnoj vlasti.
U ovom momentu, gradsku vlast i dalje čine samo stranke koje su na koalicionoj listi „Srbija pobeđuje – Aleksandar Vučić” i SVM. Tako su u novu gradsku vladu ušli Radovan Višekruna (PUPS), Slaviša Vlačić (SNS), Dragan Vujović (nestranačka ličnost), Đorđe Janku (SDPS), Mile Kovačević (SNS), Pero Pilipović (nestranačka ličnost), Dragomir Radovanac (SNS), Jožef Stojko (SVM) i Aleksandar Jevđić (SPO). Prema izveštaju Komisije za utvrđivanje rezultata glasanja koji je odbornicima podneo Slavko Šućurović (PUPS), za ovaj gradonačelnikov predlog glasalo je ukupno 60 odbornika, od kojih je 47 bilo za, a 13 protiv, dok nevažećih listića nije bilo.
Skupštinska većina (46 glasova za, 14 protiv) izabrala je, takođe tajnim glasanjem, Ljubicu Travicu (SNS) za zamenicu predsednika Skupštine grada Zrenjanina. Ljubica Travica je do sada bila zamenica predsednice odborničke grupe SNS, a za novu funkciju predložila ju je grupa odbornika, nakon što je ova tačka naknadno, skupštinskim zaključkom, uvrštena u dnevni red sednice.

Lj. Bailović

Opširnije u štampanom izdanju