SKUPŠTINSKO ZASEDANJE OBELEŽILE KADROVSKE PROMENE

Siniša Onjin i Dejan Karlečik vode Muzej i Pozorište

Iako se, u političkim kuloraima, do sada u više navrata govorilo o novoj raspodeli funkcija u zrenjaninskim javnim preduzećima i ustanovama, ta tema došla je na skupštinski dnevni red tek ove srede. Odlukom odborničke većine, na sednici Skupštine održane 31. marta u Kulturnom centru, dvojica mladih Zrenjaninaca postavljeni su za vršioce dužnosti direktora: glumac Dejan Karlečik da vodi Narodno pozorište „Toša Jovanović” (umesto Ivana Francuskog), a profesor istorije Siniša Onjin na čelo Narodnog muzeja (umesto Jelene Gvozdenac Martinov). Takođe je novu funkciju dobio i Goran Kravarušić – on je vraćen u firmu koju dobro poznaje i biće v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam, koje radi veliki deo posla nekadašnje Direkcije za izgradnju i uređenje grada.
I zamenik gradonačelnika Saša Santovac, u izjavi novinarima nakon skupštinskog zasedanja, ocenio je da su započete kadrovske promene obeležile ovu sednicu lokalnog parlamenta.
– Prethodni direktori su savesno obavljali svoje dužnosti i dosta su učinili za Grad, ustanove i javna preduzeća koja su vodili. Sada su na njihovo mesto došli novi, mladi, perspektivni ljudi iz struke, koji poznaju posao i materiju. Očekujemo da poverene im institucije podignu na još viši nivo, u ovom posebno teškom vremenu, kada su i Muzej i Pozorište pred velikim izazovima – rekao je Santovac, i dodao da će izbor za preostale rukovodioce javno-komunalnih preduzeća uslediti u nerednom periodu.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju