Sledi provetravanje Gradske uprave?

Piše: Dalibor Bubnjević
U Zrenjaninu su počele da se dešavaju promene koje ulivaju nadu u pozitivnu perspektivu najvećeg banatskog grada! Nakon duže pauze, u industrijskoj zoni je italijanski investitor otvorio novi pogon, počela je da pristiže oprema za prečišćavanje vode… Reč je o posledici višegodišnjeg nastojanja da se Zrenjanin izbori sa dva krupna problema – sa nezaposlenošću i sa neispravnošću vode za piće.
U uslovima skučenih lokalnih budžeta, ključna je podrška viših nivoa vlasti. Odlazak našeg sugrađanina na mesto ministra ekonomije očito ostavlja trag i po sam Zrenjanin. Na „Poslovnom forumu“ u Parizu u sastavu delegacije Srbije bila su samo dva gradonačelnika – Siniša Mali i Čedomir Janjić. U glavnom gradu Francuske predstavljeni su potencijali naših industrijskih zona pred više od 80 investitora. Očito je Goran Knežević pružio šansu rodnom gradu. Sada je pitanje koliko će njegovi naslednici biti spremni i sposobni da je i iskoriste.
S druge strane, investitori očekuju efikasnu lokalnu upravu. Ne tolerišu gomilanje parafiskalnih nameta, sporovoznu administraciju i sl. Treba očekivati da će gradonačelnik Janjić na početku novog mandata protresti Gradsku upravu, kako bi unapredio najkvalitetnije kadrove, a sa rukovodećih pozicija uklonio one koji su se umorili.