SMOTRA PREDŠKOLSKE USTANOVE U KULTURNOM CENTRU: Muzičko-dramskim delima predstavili se mališani iz brojnih vrtića

– Dragi gosti, publiko draga, čarolija današnja krenula je sa vrtićkog praga. Da stigne do vas, ovoga trena, pa da zasija magija njena. Nije časnula ni jednoga časa, nije zastala ni da zeva, sada je spremna, kao „zapeta puška“, za vas ovde da igra i peva. Počujte sada, kada vam kažem, bez da bude tresak i lom, ovde će biti smeha na pretek, pesme na metar, igre na kilo, koliko vam vaša duša ište i srcu vašem koliko se smilo. Vreme leti, krade minute dok ja pričam od Kulina bana, družina naša strpljivo cupka, na binu u pohod, nogom da trupka. Došao ponedeljak, veselo se smeši, naredbu dao, pevaj i pleši – ovim uvodnim, pozdravnim govorom danas je počela Muzičko-dramska smotra u organizaciji Predškolske ustanove Zrenjanin, a koje će se, tokom dva dana realizovati u Kulturnom centru. Tačke: „Kad se veštica zaljubi“, „Žurka za decu“ (vrtić „Snežana“), „Pepeljugina haljina“ (vrtić „Leptirić“), „Budi sretan svaki dan“ (vrtić „Biberče“), „Od vrtića do vrtića“, „Pozdravi svakoga“ i „Ples na kiši“ (vrtić „Čika Jova Zmaj“), „Tvist“ i „Sve je stalo, samo deca rastu“ (vrtić „Maslačak), hor vrtića „Vila“ i „Crvenkapa“ bile su na programu prvog dana, a smotru je svečano otvorio Vladimir Petrović, direktor Predškolske ustanove Zrenjanin.
– Naša ustanova tradicionalno organizuje muzičko-dramsku smotru. Deca iz brojnih vrtića su pripremila svoje tačke kojim će se predstaviti tokom dva dana. Ja sam ubeđen da će svi posetioci uživati u dečjoj igri, mašti i kreativnosti, kao i da ćemo poslati jednu prelepu sliku iz Predškolske ustanove – rekao je Vladimir Petrović i ovom prilikom čestitao mališanima i njihovim vaspitačima koji su učestvovali na mnogobrojnim smotrama kako u našem, tako i u drugim gradovima i osvajali lepe nagrade.
Na Muzičko-dramskoj smotri učestvovalo je oko 700 dece iz petnaestak vrtića, a na njoj su se predstavili i gosti iz Žitišta i Novog Sada.
Ono što je planirano u narednom periodu jeste i Ples predškolaca gde će se budući đaci prvaci predstaviti sada već tradicionalnim plesom na Trgu slobode.
S.V.