SMOTRA U BEČEJU U ZNAKU IZVIĐAČA IZ PERLEZA, FARKAŽDINA, IDVORA I CREPAJE: Spretni i okretni

Odred Izviđača „Čiča Janko“, čija je baza u Perlezu, vratio sa tri nagrade iz Bečeja, sa susreta poletaraca „Radujmo se zajedno“. Ova smotra održana je po 23. put od 31. maja do 2. juna. Domaćin je bio Odred izviđača „Ivo Lola Ribar“.
Kako kaže starešina Odreda „Čiča Janko“ Dragan Musić, i ove godine susreti su održani u prelepom Izviđačkom centru „Radarska“, koji je idealno mesto za decu. „Čiča Janko“ je nastupio sa 18 članova iz Perleza, Farkaždina, Idvora i Crepaje, koji su bili podeljeni u tri ekipe – „Perleski pirati“, „Tamiški delfini“ i „Medene pčelice“. Oni su se takmičili u sedam disciplina, a pomoću karte trebalo je da pronađu zadate kontrolne tačke i odigraju igre: Čvorovi, Mali kurir, Nahrani lava, Ponađi blago, Jelen, Moja oblast i skok u dalj iz mesta. Prvo mesto u kategoriji pčelica zauzele su „Medene pčelice“, prvi među poletarcima bili su „Perleski pirati“ a drugo mesto osvojili su „Tamiški delfini“.
Nakon pet časova takmičenja izviđače je čekao ručak, a potom i kratak odmor. Veče su proveli sa drugarima iz drugih odreda uz logorsku vatru. Pored toga, mališani „Čiča Janka“ imali su vremena i za razgledanje Bečeja.
U ekipi „Medenih pčelica“ bili su Magdalena Mauka, Jovana Rakita, Anastaija Stanojković i Nikolina Mirkov. „Perleske pirate“ činili su Nikola Savić, Aleksandar Antonijević, Dalibor Stojšić, Mihajlo Mauka, Branislav Mrgić, Nemanja Jekić i Miloš Andrić. Članovi „Tamiških delfina“ bili su Luka Velemirov, Mihajlo Mihajlov, Stevica Nikolić, Luka Marjanović, Lazar Marjanović, Uroš Tekijaški i Nemanja Manić.

М. М.