SNIMANJE FILMA I SERIJE O TOMI ZDRAVKOVIĆU

Naši sugrađani su se odlično snašli pred kamerama

Grad na Begeju je još jednom poslužio kao deo scenografije, a odabrani Zrenjaninci su se dobro snašli u ulozi statista. Ekipa koja radi na snimanju filma i serije o životu legendarnog Tome Zdravkovića, pevača narodne muzike, boema i pesnika, nedavno je boravila u našem gradu, gde je Toma jedno vreme živeo, oženio se i nastupao u tadašnjem Hotelu „Vojvodina”, pre odlaska za Beograd.
Kadrovi su snimani na Malom mostu i u Gimnazijskoj ulici. Članovi Dramsko-muzičkog „Euterpa” studija, kao i pojedini sugrađani, odlično su se snašli u svojim zadacima. Priliku da se nađu ispred kamere i ožive jedno vreme, imali su: Marija Aleksić, Tijana Šakić, Ana Aleksić Šajrer, Aleksandar Došen, Robert Labanc, Dušan Šešum, Laslo Šajrer, Luka i Aleksa Ninčić, Zorica Radanov i Boba Vidrić.
– Uvek je interesantno iskustvo učestvovati u snimanju filma ili serije, pogotovo ako je radnja smeštena u nekom prošlom vremenu koje se nakratko ponovo oživljava. Imam iskustva sa snimanjima, kao statista u ranijim projektima koji su snimani u Zrenjaninu, a i kao student dizajna zvuka, tako da sam već naviknut na tempo i dinamiku koja vlada u toku snimanja – rekao je Boba Vidrić.
Prema rečima reditelja i scenografa Zorana Lisinca, ostvarenje je inspirisano životom Tome Zdravkovića, ali govori i o jednom minulom vremenu.
Miroslava Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju