SNS hoće socijaliste u Sečnju, ali bez Radovanovića

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon petooktobarskih promena 2000. godine, Sečanj je bio među retkim opštinama u kojima je politički preživela socijalistička vlast. Međutim, 2004. godine, na neposrednim izborima, pobedio je kandidat grupe građana Predrag Milošević Karasi. Narednih deceniju i po uspevao je u „crvenoj opštini“ da konstituiše vlast bez SPS-a!
Danas, situacija je slična! Za formiranje većine u lokalnom parlamentu nisu potrebni glasovi odbornika Socijalističke partije Srbije. Međutim, u cilju jačanja pozicija lokalne zajednice u pokrajinskim i republičkim nivoima vlasti, bilo bi uputno pozvati „crvene“ da preuzmu deo odgovornosti.
Ovih dana se može čuti da su naprednjaci voljni da uključe SPS u vlast, ali pod jednim uslovom! Zahtevaće da mr Milan Radovanović ne učestvuje u postizbornoj kalkulaciji. Naime, ugledni članovi SNS-a u Neuzini i Šurjanu smatraju da Radovanović nije mnogo učinio za komunu iz koje je potekao, a bio je na rukovodećim položajima skoro tri decenije.
Navedeno stanovište ne treba da čudi, budući da su neformalne kritike na postupanja Radovanovića proteklih meseci saopštavali pojedinim novinarima najugledniji socijalisti (Živanko Radovančev, Aleksandar Budiša i drugi).