SPOMENIK ŽARKU ZRENJANINU IZLEPLJEN PLAKATIMA: Na posterima logo „Srbske akcije“

Plakati na kojima je odštampan slogan „Petrovgrad – nikad Zrenjanin” našli su se jutros na postamentu spomenika narodnom heroju Žarku Zrenjaninu Uči. Od nalepljenih plakata ne može se videti kome je spomenik podignut. Na plakatima stoji logo „Srbska akcija – pobeda i borba”. 

Petrovgrad naSPS
Istovetni plakati nalepljeni su i na ploču Socijalističke partije Srbije, na zgradi nekadašnjeg Komiteta. Organizacija Zrenjaninski socijalni forum saopštava da je u pitanju gnusan čin.

To je još jedan dokaz da pristalice promene naziva grada Zrenjanina ne biraju sredstva kojima bi postigli svoj cilj. Budući da ogromna većina građana ne podržava njihovu inicijativu, prinuđeni su da se koriste najprljavijim sredstvima – poručuju iz Zrenjaninskog socijalnog foruma i dodaju:

U potpisu nalepljenih stoji akcija.org“. Na ovoj adresi na internetu je sajt organizacije „Srbska akcija“ koje se predstavlja kao „udružena borbena delatnost i zajedničko pregnuće pravoslavnih srbskih rodoljuba. Budući da se spomenik nalazi u centru grada, na lokaciji koja je verovatno pokrivena kamerama, policija bi lako mogla da otkrije počinioce. Zahtevamo da nadležne komunalne službe ukolne nalepljene postere, a da državni organi spreče da se ovako nešto ponovo desi.


M. S-n.