Sprečeni bivši navijači da se razračunavaju sa novinarima!

Piše: Dalibor Bubnjević

Zrenjanin je bezbedan grad! Navedena konstatacija ne predstavlja samo subjektivni stav dela žitelja, već je potvrđuju i statistički podaci. Evidentiran je manji broj krivičnih dela. Izuzetno je niska stopa učešća najtežih zločina u opštem kriminalitetu (čak 3/4 izvršilaca je procesuirano). Nije zabeleženo delovanje organizovanih kriminalnih grupa.
Na žalost, sklonost krađi i dalje „krasi“ srednji Banat. Reč je o 64% od svih krivičnih dela. Zrenjanin je postao uzor kada je u pitanju saradnja policije, tužilaštva i Centra za socijalni rad u borbi protiv nasilja u porodici! Svedoci smo prisustva narkotika u mnogim društvenim strukturama u gradu. To potvrđuje i podatak da je zaplenjeno skoro tri kilograma opojnih droga. Na brojnim manifestacijama koje se tokom godine održavaju, kao i tokom javnih skupova, nije bilo narušavanja javnog reda u većem obimu.
Ohrabrujući podaci su posledica preventivnog rada koji sprovode policijski službenici, kao i većeg stepena bezbednosne kulture sugrađana. Za svaku pohvalu je i nedavno sprečavanje pokušaja nekadašnjih navijača da se na fizički način razračunaju sa predstavnicima medija. Time je zaštićena sloboda javne reči u Zrenjaninu, a „ološ“ je poslat na mesto koje i zaslužuje!